Te fent vagy már a Linkedinen?

21 November 2019
Patai Krisztina

Tudtad, hogy Magyarország 4,5 millió aktív munkavállalója közül már több, mint 1 millióan regisztráltak a LinkedIn-re? Minden ötödik percben egy új taggal bővül a közösség.

Te fent vagy már a LinkedIn-en?

Tudtad, hogy Magyarország 4,5 millió aktív munkavállalója közül már több, mint 1 millióan regisztráltak a LinkedIn-re? Minden ötödik percben egy új taggal bővül a közösség. Az 1 millió+ felhasználó rengeteg, azonban felmerül a kérdés, mi a helyzet a többi 3,5 millió munkavállalóval. Számukra szeretnék egy kis kedvet csinálni a közösségi portál nyújtotta lehetőségek kihasználására.

De mi is az a LinkedIn?

A LinkedIn egy online közösségi platform, aminek a célja a regisztrálók szakmai oldalának bemutatása és a szakmai kapcsolatok kiépítésének és ápolásának megkönnyítése. Míg sok közösségi oldalon a magánélet kerül előtérbe, a LinkedIn profilunkon inkább a szakmai tevékenységünk, tanulmányaink és tudásunk van a középpontban.

A LinkedIn előnyei

1. Szakmai kapcsolatépítés, hálózat kialakítása: tudtátok hogy míg egy pályakezdő jelölt esetében csak 20% a valószínűsége annak, hogy kapcsolatokon keresztül talál új munkahelyet, addig a 40+-os generációnál már 80% annak a valószínűsége hogy személyes szakmai kapcsolatokon keresztül jut el a következő munkahelyéhez? Rohanó hétköznapjaink során szerzett ismeretségeink elmélyítésére és megőrzésére remek platform a LinkedIn. Legyen szó akár egy tanfolyamról, konferenciáról, vagy szakmai előadásról – újonnan szerzett ismeretségeinket az esemény után pár kattintással erősíthetjük meg.

2. Kapcsolatok ápolása: Már meglévő kapcsolataink szakmai karrierjének a nyomon követését teszi lehetővé az oldal, hiszen hírfolyamunkban, de akár testreszabható értesítések formájában is könnyen értesülhetünk arról, ha egy kapcsolatunk munkahelyet váltott, cikket írt, vagy újabb certifikációt szerzett. Nem kell különösebben kutakodni, a rendszer mindenről értesít és jól informált leszel!

3. Szakmai hírek, újdonságok nyomon követése: A LinkedIn valóban a szakmáról szól! Számos lehetőséget kínál arra, hogy érdeklődésünknek megfelelő tartalomhoz jussunk. Lehetőség van csatlakozni számunkra érdekes témákkal foglalkozó csoportokhoz, követni olyan szakmai neveket, akik rendszeresen tartalmat tesznek közzé, vagy akár figyelemmel kísérni számunkra érdekes cégek oldalát és így értesülni a vállalat életében bekövetkező változásokról, hírekről.

4. Álláskeresés legegyszerűbb módja: A LinkedIn két úton is megkönnyíti az álláskeresést. Egyrészt rengeteg állásajánlat közül válogathatunk mi magunk, hiszen egyre több cég preferálja állásajánlatának közzé tételére a LinkedIn-t szemben sok más álláshirdetést megjelentető oldallal szemben. Másrészt arra is számíthatunk, hogy személyre szabott állásajánlatok fognak beérkezni postafiókunkba, mivel több vállalat toborzással foglalkozó munkatársa és fejvadász cég is foglalkozik nap, mint nap azzal, hogy felkutassa a LinkedIn-re regisztrált munkavállalók, vagy aktív álláskeresők adatlapját. Ennél kényelmesebb talán nem is lehetne az álláskeresés, vagy inaktív álláskeresőként piaci értékünk felmérése.

5. Személyes márka építés: Napjaink jelentős részét szakmai kérdések megoldásának, tanulásnak és önfejlesztésnek szenteljük, kollegáink, ügyfeleink társaságában. Mindezeket megosztani ismerőseinkkel, barátainkkal egyéb online platformokon nem igen szoktuk, így ez az oldala az életünknek hajlamos a közösségi médiában háttérbe szorulni. A LinkedIn erre biztosít számunkra egy felületet, ahol nemcsak, hogy érdeklődnek mások is szakmai sikereink iránt, de még elismerést és állásajánlatokat is bezsebelhetünk.

Regisztráció 5 perc alatt

A regisztrációhoz nincs másra szükség, csak az e-mail címedre. Gyors bejelentkezést követően el is kezdheted a profilod elkészítését. Érdemes részletesen feltüntetni eddigi tanulmányaidat, beleértve az iskolákat, felsőfokú oktatási intézményeket, szakképzéseket és minden egyéb tanfolyamot, amin részt vettél. Fontos megadni eddigi munkatapasztalatodat, pár mondatban, vagy bulletpoint-ban kifejtve milyen tevékenységet végeztél, miért voltál felelős. Tüntesd fel a nyelvtudásodat és egyéb készségeidet, képességeidet. Emellett számos egyéb lehetőség is van, melyekkel testre szabhatod online arculatunkat, pl. fénykép feltöltés, publikációk megadása, stb. Ha úgy érzed, szívesen vennél egy-két tanácsot LinkedIn profilod kialakításában, keresd a Future Talents tanácsadóit bizalommal!

Regisztrálj még ma és ne felejts el bejelölni minket a Future Talents Consulting Kft. hivatalos oldalán!