5 jel, hogy jól működnél Big4-ban

5 September 2019
Patai Krisztina

Trapp Réka kolléganőnk sorozatában abban igyekszik segíteni, hogy megtaláld, melyik munkahelytípus az igazán Neked való. Most a Big4-ok világát vette górcső alá. 1) Erős reál […]

Trapp Réka kolléganőnk sorozatában abban igyekszik segíteni, hogy megtaláld, melyik munkahelytípus az igazán Neked való. Most a Big4-ok világát vette górcső alá.


1) Erős reál beállításod ötvöződik kicsit pedagógus skillekkel. 

Ha szereted ellenőrizni a dolgokat, de mégis húzod a szád a katedra hallatán is, lehet érdemes elgondolkodni azon, mit adhatsz vállalatoknak az ellenőrzéseken keresztül, vagy hogyan segítheted őket az erre való felkészülésre. Hátha ez lenne az ideális?


2) Fontos számodra, hogy a legjobbak közé tartozz. 


A Big4-ok híresek az elvárási rendszereikről, de ha valaki ezeknek megfelel, könnyedén lépdelhet előre a ranglétrán. Adj azért magadnak pár évet, az előmeneteli rendszer úgy van kitalálva, hogy gyakornoktól egészen partneri szintig is fellépdelhetsz, de ehhez időre, kiváló munkára és persze türelemre is szükség van.


3) Nem gond számodra a túlóra. 


Egy szezonban a túlóra fogalma csak azért nem létezik az ott dolgozók számára, mert az az alapbeállítódás, hogy akár 10-12 órákat is dolgoznak (sőt..). Nyilván mély vízben lehet megtanulni a legkönnyebben úszni, tehát tanulópályának nem utolsó, és ha számodra ez nem gond, akkor lehet, hogy ideális match kezd alakulni. 


4) Fontos számodra a kiemelkedő fizetés. 


Igen, ebben nagyon erősek. Bár talán a spórolásban is segítik a kollégákat, ha az előző pontból indulunk ki – lehet, hogy egyszerűen nincs idejük elkölteni a fizetésüket. 😉


5) Nem okoz számodra nehézséget, hogy elegáns öltözékben járj dolgozni. 


Igen, ez nagyon fontos, hiszen ők képviselik az arculatot, mikor kimennek ügyfélhez. Nyilván egy flip-flopban, és kanári mintás short-ban kevésbé keltenének professzionális hatást. 

Ha nem vagy benne biztos, melyik számodra az ideális munkahelytípus, kövesd figyelemmel sorozatunkat. Első cikkünket az SSC-kről itt olvashatod. Ha pedig szeretnél egy karrier-tanácsadóval egyeztetni a lehetőségeidről, néhány kattintással már kényelmesen időpontot foglalhatsz a Future Talents szakértőinél! Fordulj hozzánk bizalommal!